úterý 12. června 2012

Aktualizace OS X vs. iOS

Po včerejší keynote na WWDC mě napadla jedna myšlenka. Hlavně, ta myšlenka přišla, když jsem uviděl celé představení. Ukázali novej operační systém na Mac a novej operační systém na iPhone, atd.



Řekli, že aktualizace na Mountain Lion (Snow Lion) bude stát $19.90. Dobře to beru, je to "novej operační systém". Pak ale ukázali iOS 6. Vychválili jej a vše možné (stejně jako OS X), ale o to tu nejde. Prostě jej představili a hotovo. Neřekli žádnou cenu. Asi už chápete kam mířím. Obě "aktualizace" obsahují 200 nových funkcí, obě dělají to samé: aktualizace softwaru pro ovládání hardwaru. Právě ta myšlenka je taková: proč aktualizace OS X stojí necelých 20 dolarů a aktualizace iOS je zdarma. Přitom je to to stejné.
Ono je vlastně všude, velká aktualizace Windows Phone, je taky zdarma (myslím základní verze 7 na 7.5), ale Windows aktualizace jsou placené, a to hodně oproti 20 dolarům.
Navíc oproti ceně hardwaru je to zanedbatelná částka a určitě díky tomu Apple nezbohatne ještě víc. Je to naprosto směšné. Kdyby zavedli aktualizace zadarmo, tak tím získá velkou výhodu oproti Windows.

A navíc mě naštvalo to, že po roce představili novej OS X a ještě za něj chtějí peníze. Po tak krátké době to mělo být zdarma, nebo uvést až za rok s většími změnami.

Jsem zvědavej, jestli když uvedou Windows 9 na tablet, bude aktualizace placená nebo zdarma. U iPadu jsou všechny aktualizace iOS zdarma...

1 komentář:

  1. Is your 2fa factor not working in Hitbtc? If yes, this is the matter of concern as 2fa provides the extra shield to your account and protects it from unwanted activities that can damage your account as well as destroy your personal information. To fix 2fa issues as soon as possible, you can dial Hitbtc customer support number 1-888-764-0492 and avail the best possible solutions from the experienced professionals anytime from anywhere.

    OdpovědětVymazat